Legtöbb esetben a gyermekek nem tudják megfogalmazni, hogy mi bántja őket, vagy nem is tudják mihez kötni a lelki problémákat, bizonyos fizikai tüneteket, melyek változatos formában jelentkezhetnek.

A környezet markáns befolyással bír nem csupán a felnőtt társadalomra, hanem az egyre érzékenyebb gyermeki energetikai rendszerre is, ahol szinte megsokszorozódva, felerősödve mutatkoznak meg az elnyomott, fel nem dolgozott érzelmi toxikus konfliktusok, melyek mind a mikro - , mind a makro környezetből feléjük áramlanak.

Egyre nagyobb a nyomás és egyre több a „problémás gyermek".
Pedig a legtöbbje nem az!
Csak nem bírja el a terhelést és tünetek formájában hívja fel a figyelmet a sürgős változásra.

Az OM-TIRI® módszer ebben nyújt segítséget.

A gyermek elbeszélése, illetve színekre, képekre, mesékre és egyéb OM-TIRI® eszközökre adott reakciói során spontán előjöhetnek olyan érzések, gondolatok melyek nem voltak ismertek sem a gyerek, sem a szülő előtt. Talán egy új megközelítésben lesz látható a probléma, ez pedig segítséget nyújthat a színeken és energiákon keresztüli feloldáshoz.

Fontos megjegyezni, hogy az OM-TIRI® módszer energetikai hatása a gyermeknél akkor is jelentkezik, ha csupán szemlélője és nem résztvevője a "Játéknak”, így van ez abban az esetben is, ha máshová figyel és látszólag elzárkózik!
A bizalom kiépítése és a Szeretet áramlása elengedhetetlen a hatékony terápiához.

OM-TIRI® módszer alkalmazási területei:

Nagyon nagy a hangsúly a prevenciós tevékenységen, hiszen lehetőség szerint érdemes megelőzni a problémát, vagy fontos időben felismerni, hogy segítségre van szükség.

Elsődleges, másodlagos, harmadlagos prevenció.

Elsődleges: Szülői és pedagógustréningek: olyan előadások megtartása a szülők és a pedagógusok részére, melyek ismertetik a „problémás gyermekek” kategóriáit, a kiegyensúlyozás lehetőségét, gyakorlatilag az OM-TIRI® módszert. A támogatás területeinek bemutatása.
Másodlagos: korai stádiumban lévő esetek szűrése, a még nem rögzült állapotok azonnali, hatékony kezelése. Ez történhet egyéni konzultációban, ill. bölcsődékben, óvodákban, iskolákban stb. helyszíni szűréssel. A szűrés a módszer adott helyzetben szükséges eszközével történik.
Harmadlagos: A károsító hatások, következmények kiküszöbölése, állapotromlás megakadályozása, rehabilitáció. Ez a módszer, ill. a terápia hosszabb és folyamatos alkalmazását jelenti.

Különböző témájú csoportos foglalkozások, melyben a fejlesztésen keresztül a gyermek személyiségének fejlődésén, kibontakozásán és a közösségben való önmagára találásán van a hangsúly. Több különleges csoportos foglalkozást, tanfolyamot ajánl az OM-TIRI®.
Aktuális ajánlatok az oldalon.

Mikor ajánlott az egyéni konzultáció?

Problémás gyermekek esetében: a szülő és a környezet, akár egyéb szakember véleménye szerinti, a normától eltérő viselkedés, melynek nem találják az okát.

Pld. (a teljesség igénye nélkül):

-          tudatos szorongás,
-          mély belső, a tudatban másképp, esteleg torzultan megjelenő szorongás, depresszió,
-          fóbia, pánik,
-          alvászavar,
-          kényszercselekvések,
-          traumatikus események,
-          fokozott élénkség, túlzott aktivitás,
-          érzelmi válaszkészség hiánya,
-          általánostól eltérő viselkedésű gyermekek,
-          agresszió bizonyos formái,
-          a jelen pedagógiai irányzatok alapján nem értelmezhető a gyermek működése,
-          különleges képességű gyerekek esetében (tisztánlátás, tisztánhallás, tisztánérzékelés). stb.

Az OM-TIRI® azon szeretne munkálkodni, hogy ezekben a gyermekekben kioldódjon a mély szorongás, hogy megértésre találjanak és segítséget kapjanak a további harmonikus működéshez a családban és a világban.

A Gyermekek itt otthonra és megértésre találnak! Visszatalálnak Önmagukhoz!

 

Go to top